به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی اهل بیت علیهم السلام؛ در دومین روز برگزاری هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، کمیسیون “نشست دانشگاهیان”، عصر روز جمعه یازدهم شهریور ۱۴۰۱ با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر سعید جازاری، رئیس دانشگاه بین المللی اهل بیت علیهم السلام، دکتر کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هیئت مدیره مرکز نوآوری بین المللی یاس و اندیشمندان و علمای شیعه در هتل آزادی برگزار شد.
دکتر جازاری با بیان این سؤال که آیا شبکه سازی و تعامل بین دانشگاهیان مهم است یا خیر؛ گفت: در دانشگاههای سراسر جهان میتوانیم بگوییم تعامل بین دانشگاهیان ضروری است چرا که مقصود ما از این تعامل تولید علم است. ما باید در این تعاملات اتحادیه شیعیان را نیز در نظر بگیریم.شیعیان امروز در جایگاهی هستند که خود کرسی مطالعاتی تشکیل داده اند. در بسیاری از دانشگاه های جهان بحث شیعه شناسی را در چند حوزه مطالعه میکنند. ما باید با توجه به نیاز شیعیان در حوزه هایی مثل تاریخ، مردم شناسی، مطالعات شیعی این بحث را مطالعه و بررسی کنیم تا بتوانیم به این نیاز ها پاسخ دهیم.
آیت الله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت گفت: بحث شبکه سازی نخبگان مهم است و راهکارهایی دارد چراکه آینده بشری بدست نخبگان اداره میشود. در سخنان رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بحث پیشرفت علم به وضوح گفته شده است زیرا که یکی از مهمترین مؤلفههای تمّدن اسلامی برجستگی علم است که باید در این باره تحّول اساسی صورت گیرد. با این کار میتوانیم انسان را از انسان حسی به عقلی تبدیل کنیم. و لازمه آن این است که تولید علم جهت دار باشدو در کنار آن تخصص و تعهد نیز وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح کرد: امروز در حوزه پزشکی هیچ نیازمندی وجود ندارد که مردم برای درمان به خارج از کشور بروند.
وی با بیان اینکه ایران تنها کشور تولید کننده صنعتی بیوایمپلنت و رتبه ۸ دارای صنعت هستهای در جهان است، افزود: ایران اسلامی هماکنون رتبه ۴ علوم ناباروری و باروری، رتبه ۲ کشورهای دارنده پهپادهای رادار گریز و رتبه ۸ فناوری فضایی را در جهان دارا است.
معتمدی با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی بر پایه رهبری امام خمینی (ره) که مقام علمی داشتند شکل گرفت، خاطرنشان کرد: بیانات مقام معظم رهبری برای افراد با گرایشهای مختلف سیاسی کاملا متقاعدکننده است.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی آموزههای قرآنی و اسلامی بر مبنای ادبیات روز و متناسب با عقلانیت به گونهای وضع شد که متقاعد کننده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه مفهمومی مانند عقل که در آموزههای اسلامی از افتخارات شیعه است، در علوم غربی قابل مطالعه و فهم نیست، ابراز کرد: اگر دانش اسلامی در حوزههای دیگر گسترش یابد حقایق عالم شناسایی میشود.
در ادامه نشست محسن القزوینی با بیان اینکه ۱۳۹ دانشگاه در عراق داریم و یکی از دانشگاههای غیرانتفاعی دانشگاه اهل بیت (ع) است که در ۷ دانشکده فعالیت میکند، اذعان کرد: اهلبیت (ع) بهترین الگو برای جوانان امروز است.
رئیس دانشگاه اهلبیت (ع) عراق افزود: بیشترین سفر دانشجویان این دانشگاه به اماکن مذهبی عراق است.
حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی محمد نقوی استاد دانشگاه مسلمانان شهر علیگر هندوستان اظهار کرد: همکاری دانشجویان شیعه ایران و هندوستان باید بیشتر شود و حدود ۷۰ درصد دانشجویان دانشگاه علیگر مسلمان هستند.
شهناز عارفین نویسنده و شاعر بنگلادشی تاکید کرد: حدود ۶۰ هزار شیعه در این کشور زندگی میکنند و جهان تشنه دریافت علم واقعی از معدن اصلی آن یعنی اهلبیت (ع) هستند.
حجتالاسلام و المسلمین محمد زین العابدین رهبر شیعیان نپال، با تاکید بر اینکه نهضت جدیدی در خصوص آشنایی با تشیع در نپال به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه حتی یک مدرسه و مسجد برای شیعیان در نپال وجود ندارد.
وی با بیان اینکه زبان فارسی به صورت رایگان در مرکز اسلامی نپال آموزش داده میشود، تصریح کرد: کتاب نهج البلاغه به زودی به زبان نپالی منتشر میشود.
حجتالاسلام و المسلمین زینالعابدین با اشاره به اینکه مسلمانان نپال تشنه معارف اهلبیت (ع) هستند، افزود: دختران مسلمان نپالی به خاطر حفظ حجاب نمیتوانند تحصیلات دانشگاهی داشته باشند.
دکتر ابویحیی استاد دانشگاه الجزایر ابراز کرد: رابطه بین دانشگاههای ایرانی و عربی باید بیشتر شود.
وی با تاکید بر اینکه بهترین راه برای شناسایی فرهنگ ایران ترجمه منابع علمی این کشور است که میتواند ایران هراسی را از بین ببرد، عنوان کرد: سایتها و نرمافزارهای بیشتری به منظور خدماترسانی و معرفی فرهنگ ایران به صورت استفاده رایگان باید راهاندازی شود.
حجتالاسلام و المسلمین زید السلامی امام جماعت مساجد اهل تشیع در استرالیا اظهار کرد: مسلمانان به خصوص شیعیان در دانشگاههای استرالیا آزادی لازم برای ابراز عقیده ندارند.
منبع خبر: سایت دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع)